Labels

Pages

Cari Blog Ini

Ahad, 16 Disember 2012

6 Pemain Bola Sepak Terkenal Yang Bersimpati Dengan Palestin


Rabu, 10 Oktober 2012

Pentagon mengatur angkatan tentera ke sempadan Jordan-Syria



celaka punya amerika, sekarang cuba pecah belahkan org arab dengan menghantar bantuaan ketenteraan kepada jordan-syria, ni lah tektik lama yg yang digunakan orang barat untuk melakukan imperlisme di asia tenggara dulu, skarang dy gunakan untuk menjajah negara arab.. xkan kita nak biar saja, share la supaya dapat kita lakukan bantahan beramai2 dan amaran kepada amerika bahawa kita memerhati perbuatan mereka yg keji tu,

Selasa, 9 Oktober 2012

flying girl in russian wood

The History of US-Israel Relations

ini sejarah mengenai bagaimana hubungan amerika-zionist terjalin sedangkan mereka mempunya idologi yg berbeza cthnya penganut agama kristian sangat membenci yahudi kerana membunuh nabi isa a.s dengan menyalib nabi isa [nabi isa a.s telah digantikan dengan Yahudha] ,

Ahad, 7 Oktober 2012

Alex Thomson shuts-up Israeli spokesman!


Ikhtisar ayat “Hati orang-orang durhaka dari Bani Israel sangat keras,, bahkan lebih keras daripada batu karena batu saja dapat luluh oleh air dan jatuh menggelinding karena takut kepada Allah semata..”
(Al-Qur’an Surah Al-Baqarah [2]; 74)

Jumaat, 5 Oktober 2012

Why nobody likes Israel


Keganasan PALSU - JALAN UNTUK PERANG dan kediktatoran

Ia adalah helah tertua dalam buku ini, bertarikh kembali ke zaman Rom; mewujudkan musuh yang anda perlukan.

Marcus Licinius Crassus
Pada 70 SM, seorang ahli politik yang bercita-cita tinggi kecil dan lelaki yang sangat kaya, Marcus Licinius Crassus, mahu memerintah Rom. Hanya untuk memberi anda idea tentang apa jenis Crassus lelaki benar-benar adalah, beliau adalah dikreditkan dengan penciptaan bomba. Tetapi dalam versi Crassus ', hamba memadam kebakaran akan berlumba ke tempat kejadian bangunan yang terbakar sejurusnya Crassus akan menawarkan untuk membeli ia di tempat kejadian untuk pecahan kecil bernilai. Jika pemilik dijual, hamba Crassus 'akan memadamkan api. Jika pemilik enggan menjual, Crassus membenarkan bangunan untuk membakar ke tanah. Dengan menggunakan peranti ini, Crassus akhirnya datang untuk menjadi pemegang terbesar tunggal tanah swasta di Rom, dan menggunakan beberapa kekayaan beliau untuk membantu kembali Julius Caesar menentang Cicero

Tony Benn kepada BBC "Jika anda tidak akan menyiarkan rayuan Gaza maka saya akan



Tony Benn menuduh BBC ON AIR capitualating kepada Kerajaan Israel dengan enggan udara rayuan bagi rakyat Gaza oleh AJK Kecemasan Bencana (DEC) beliau kemudian menyiarkan Alamat dirinya banyak kebingungan penemuduga!

Iran vs Israel: Apa Media Mahu Anda Untuk Lupakan


Ahad, 16 September 2012

Pertolongan Allah Semasa Peperangan Dibumi Gaza


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mat ingin berkongsi kisah-kisah keajaiban yang berlaku di negara saudara sesama Islam kita iaitu di Gaza.Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Sabtu, 15 September 2012

Innocence of Muslims #Muhammad #Response

ini vedio respond dari seorng muslim berhubungan dengan vedio yg menghina islam bertajuk Innocence of Muslims,

Khamis, 13 September 2012

Penemuan Yang Susah Diterima Akal : Bangsa Romawi Kuno


Penemuan penemuan yang dilakukan oleh bangsa Romawi sungguh mengejutkan sehingga kita berasa sangat tak termasuk dek akal. Mana mungkin mereka dapat memikirkan idea2 dan ciptaan seperti ini. Seolah olah mereka telah mencapai suatu teknologi dan tahap kemodenan sama dengan abad ini. WOW!!!... Bagaimana mereka melakukannya dengan teknologi yang terbatas. Ini antara penemuan mengejutkan terhadap bangsa Romawi kuno....Lihat foto fotonya.


1) Flamethrower

Filem yg Menghina Nabi Muhammad S.A.W dikecam



Rabu, 12 September 2012

10 Teori Konspirasi Amerika Dalang 9/11


MEGAH... menara baru Freedom Tower dalam proses pembinaan di bekas tapak WTC.



Dunia sedang memperingati ulang tahun ke-10 serangan 11 September 2001. Ia membabitkan empat serangan serentak terhadap sasaran di New York dan Washington DC, Amerika Syarikat (AS).


Konpirasi Dunia Perubatan Barat - Vitamin b17(laetrile) Rawatan Penyakit Kanser Paling Berkesan (wajib share)


Pada tahun 1972, presiden Amerika SYARIKAT yang bernama Richerd Nicksen telah meluluskan Sebutkan sehingga berbilion-bilion Dolar AS kepada industri farmaseutikal, Syarikat dan Organisasi Kajian perubatan untuk mencari Penawar penyakit kanser. Program ini dunia dinamakan pada kanser. Walaupun lebih 35 tahun telah berlalu Penawar masih belum dijumpai. Adakah pihak-pihak tertentu sedang Giat mencari Penawar kanser atau mereka sebaliknya sedang Giat mencari perubatan yang Boleh memberi surat keuntungan melalui penyakit kanser? ..

10 Teori Konpirasi Yang Terkenal Didunia


1. Serangan 9/11 Dirancang Oleh Orang Dalam Kabinet Amerika Sendiri
Peristiwa ni memang terkenal dan mendedahkan satu demi satu dari keadaan George Bush sebelum letupan sehinggalah tamatnya perang di Afghanistan. Erm, antara konspirasi yang paling tepat sekali untuk didakwa menjadi betul 

Selasa, 22 Mei 2012

VIDEO DAN GAMBAR NAZMI FAIZ MENJALANI LATIHAN DI SC BEIRA-MAR PORTUGAL



Seperti kita semua sedia maklum, Nazmi Faiz Mansor, 18 tahun dari skuad Harimau Muda A kini sedang menjalani latihan di kelab bahagian satu Portugal, SC Beira Mar. Pastinya ramai yang mahu mengikuti perkembangan wira muda kita ini. Ammboi ada dapatkan beberapa keping gambar Nazmi disana dan juga video beliau sedang menjalani sesi latihan.

Selasa, 15 Mei 2012

Rahsia Untuk Membina Otot Dengan Cepat


Did I get your attention? hahaha..Memang semua orang nak besarkan otot, cari formula workout yang paling berkesan, supplement yang terbagus, hingga sampai ada yang cucuk botox untuk besarkan muscle. Kalau ada magic yang boleh besarkan muscle hari ne jugak kita bole buat,,hahah.Sorry guys..tak ada magic magic semua untuk ne...semuanya DISIPLIN, DEDIKASI dan PASSION.

Isnin, 14 Mei 2012

Kanak-Kanak : Antara Nasi Lemak Dan KFC

Baru-baru kecoh tentang makanan yang disediakan di kantin sekolah menyebabkan obesiti di kalangan kanak-kanak? Benarkah? Adakah kantin sekolah harus dipersalahkan? Atau guru-guru? atau kementerian? atau balik kepada ibu bapa?

Rupa Sebenar Anak Berudu Dalam Microskop



Berudu dari sudut pandangan mata kita

Rupa Sebenar Anak Berudu Dalam MicroskopShareSejak aku kecil-kecil dulu memang aku suka main-main dengan berudu ni. Maklumlah ia sangat cute bentuknya kan?hehehehehe. Baru sekarang aku dapat lihat wajah dari dekat berudu ni macana? rupanya macam ni dan ia suka senyum rupanya.


Duit Kanada Yang Menghina America


Wang kertas $20 telah diperkenalkan di Ottawa baru-baru ini dan reka bentuk baru nod $20 ini menimbulkan sedikit kontroversi. Gambar Queen Elizabeth II terpampang pada muka depan nod ini sempena Jubli Intan nya pada tahun ini. Manakala dibelakangnya pula gambar lelaki dan wanita Kanada yang terkorban dalam konflik-konflik ketenteraan dengan memaparkan gambar Canadian National Vimy Memorial.

Menara Eiffel Daripada 36000 Batang Mancis (12 Foto)


Menara Eiffel ialah menara besi yang dibina di atas Champ de Mars bersebelahan Sungai Seine di Paris, Perancis. Menara Eiffel adalah bangunan yang tertinggi dan paling menonjol di kota Paris dan dikenali di dunia sebagai simbol negara Perancis. Pada masa yang sama, terdapat sekumpulan individu yang berjaya membina Menara Eiffel dengan hanya menggunakan 36 000 batang mancis. Hasil kreatif ini telah dipersembahkan kepada khalayak ramai. Jom kita lihat gambar menarik Menara Eiffel yang diperbuat dari mancis di bawah ini.

Jumaat, 11 Mei 2012

Earth from Above

 a collection of aerial photography produced by Yann Arthus-Bertrand

"Earth From Above" is the result of the aerial photographer Yann Arthus-Bertrand's five-year airborne odyssey across six continents. It's a spectacular presentation of large scale photographs of astonishing natural landscapes. Every stunning aerial photograph tells a story about our changing planet.


(click picture for better view)
Cattle, Argentina

Isnin, 23 April 2012

Ahad, 22 April 2012

Israel Bedil Kandang Lembu



GENTING GAZA – Satu serangan tentera udara Israel semalam membedil kandang lembu milik seorang penduduk Palestin di sini.
Beberapa ekor haiwan itu cedera dan terbunuh akibat serangan berkenaan.
Dalam serangan itu, seorang penduduk Palestin dilaporkan terbunuh.

Koleksi Binatang Pelik dipamer Dimuzium Jepun


Rabu, 14 Mac 2012

TEMPAT-TEMPAT CANTIK DIDUNIA

Preikestolen (Preacher’s Pulpit), Norway

FOTO-FOTO MAYAT MANUSIA DI PUNCAK GUNUNG EVEREST!

Di sebalik cerita2 kejayaan menawan gunung everest, ada juga cerita tentang kegagalan manusia untuk mendaki gunung tertinggi di dunia itu…dan inilah antara gambar2 mayat manusia yg gagal dalam misi menawan everest yang puncanya mungkin dari segenap sudut…..yg bercita2 menawan gunung tersebut,perlulah bersiap sedia dari segi mental dan fizikal! awas!

BUNUH ZIRAFAH UNTUK SERONOK


10 LUBANG TERBESAR DIDUNIA

Chuquicamata, Chile
Cukikamata is in fact a copper mine in Chile. Its copper production is the highest in the world, but it is not the largest. The bottom of this pit is located at incredible 2,788 feet.

Selasa, 28 Februari 2012

Game Yang Menghina Islam

pemikiran jahilliah..

Katak Berbunyi Seperti Kucing


Televisyen Iran isytihar menang ke atas Israel



Super Fast Chinese Cake Lady


This Chinese lady works at a bakery and works faster than the speed of light when it comes to getting cakes to her customers. The cake might be very tasty because judging from the video, there are tons of people in the line waiting for their order.
watch vedio...

Isnin, 27 Februari 2012

Bapa Paling Malas di Britain

Lelaki ini ada 16 anak dengan 14 wanita

Telur Palsu vs Telur Tulen

Di hari minggu ni kalau korang berniat nak makan telur, pastikan telur yang tulen. Telur palsu ni didapati bermula dari negara China dan kini mula dijual di Malaysia. Camne nak tau beza? Antara perbezaan yang terdapat di antara telur palsu China dan telur asli:


Kartun Ini Dijangka Peroleh Lelongan RM120 Juta!




ular sawa mengandung dilanggar




Ahad, 26 Februari 2012

5Tips untuk cemburukan kekasih..


salam semua, kali ni aku nak bagi  tip2 untuk buat bagi org prempuan jeles..haha sbnarnya aku post ni cuma nak banyakkan bahagian tips aku,, apapun benda ni mmg berguna la untuk org2 yang bercinta,,, klu bercinta kena la ada pasang surutnya..barulah syokkan...hehe,, jadi berjelesan ni adalah  surutan untk pasangaan kekasih,bagus juga untuk perhubngan tu,,..cewah.. aku pun xpernah becinta...haha...tp xpa ni tips bukan aku yang buat, mestila org pro bercinta buat,, so jangan meragui keberhasilannya "dijamin"...~first time aku tulis sendiri blog aku,(luqman sempoi) slom ni curi org punya kerja... klu rajin komen la pasal pnulisan aku ni,, klu suka nanti aku tulis sendiri la pulak.~

Sabtu, 25 Februari 2012

Korean guy who confess his love to malay girl



Artikel dari laman web Justkhai

Khai terima email dari gadis bernama Zafirah berceritakan mengenai kisah cinta seorang pelajar Malaysia di Korea bernama SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH. Kisah cintanya gadis bertuah ni pasti akan buat korang tersenyum atau mungkin cemburu gile bagi korang yang perempuan. Boleh dikatakan, kisah cinta seperti Sophia hanya satu dalam sejuta, atau mungkin inilah satu buat selama-lamanya. Bertuahnya gadis melayu ni ya?

Jumaat, 24 Februari 2012

Cinta Sampai Syurga (Sediakan Tisu Sebelum Baca)

Saya Akan Kekal Muslim Hingga Akhir Hayat – Ariff Alfian


KUALA LUMPUR – Arif Alfian Rosli, bekas pelajar Malaysia jurusan perubatan di Ireland enggan mengulas berita yang dia telah melangsungkan perkahwinan dengan seorang lelaki warga asing.

Khamis, 2 Februari 2012

Isnin, 30 Januari 2012

Saat Iblis Menemui Ajal


Abu Laits Samarkandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Afnah bin Qays berkata: Saya pergi ke Madinah ingin bertemu dengan Omar bin Al Khattab RA, tiba-tiba saya bertemu dengan Ka’bul Ahbaar yang menceritakan dalam suatu majlis, “Ketika Adam AS sedang menghadapi saat kewafatan, baginda berkata: “Ya Rabbi, musuhku pasti akan mengejek padaku jika ia melihat aku telah mati, padahal ia diberi hingga hari kiamat”.

Sabtu, 28 Januari 2012

Seni Lukisan Tangan Yang Menakjubkan


Senarai Kekuatan tentera dunia

Tahukah anda kekuatan ketenteraan sesebuah negara diukur secara yang bagaimana?. Sebenarnya terdapat sebuah laman web yang memaparkan senarai negara yang mempunyai ketenteraan terkuat di dunia. Statistik yang dibuat adalah seperti di bawah

Laman Web Paling Lama Didunia

Inilah laman web tertua di dunia. Didaftarkan pada 15 Mac 1985, dan digunakan oleh perusahaan manufacture computer Symbolics Inc. Sekarang tidak lagi digunakan namum masih wujud. Anda boleh cuba pergi ke link tersebut ~Emok Deh!~



Oldest Shoes Compilation


Old shoes doesn't sound interesting but here are some fine examples. These shoes range from the incredibly short and tall Venetian Chopines, which had 2 foot soles for courtesans to wade through sewage lined streets, to the opposite-shaped long, skinny, medieval Poulaines, which had toes stuffed with moss. Interestingly the worlds oldest shoes come from the New World, or Oregon to be exact.

One of the favorites are the Roman shoes from the time of Constantine, whose style show just show eastern, or to our eyes, Arabic, the Empire would have felt at that time.

Ancient Greek Pair of Terracotta Boots 900 BC

Jumaat, 27 Januari 2012

Menara Big Ben di London condong

LONDON, Britain – Menara jam yang terletak di Istana Westminster dan digelar Big Ben didapati condong manakala media tempatan kelmarin melaporkan bangunan Parlimen Britain pula semakin mengelincir ke dalam Sungai Thames di sini.

Khamis, 26 Januari 2012

Pelakon Batman Begins & Star Wars Liam Neeson mahu peluk Islam



LAS VEGAS: Bintang Hollywood, Liam Neeson, bercadang meninggalkan kepercayaan Katoliknya untuk memeluk Islam.

Laporan media semalam menyatakan, Neeson, 59, mengaku dia “diresapi semangat” itu selepas mendengar laungan azan ketika menjalani penggambaran filem di Istanbul, Turki.

Bila lelaki buat muka Duckface


artikel lain dari ping busuk

click like n share